Vi anbefaler, at du først finder ud af, hvilken psykoterapeutisk retning, der tiltaler dig mest, og føles mest rigtig for dig. Derefter kan du undersøge, hvilke uddannelsesinstitutioner der leverer den retning, du finder mest tiltalende.
Læs om de forskellige retninger her
At sikre en god uddannelse har mange forskellige grene, men grundlæggende er der i Danmark nogle retningslinjer for pensum, egenterapi, øve-/træningsklienter, undervisning, timeantal m.m.
For at FaDP foreslår og godkender en uddannelse, skal det pågældende uddannelses-sted opfylde følgende forhold:
- Uddannelsesinstitutionen skal tilbyde et relevant uddannelsesprogram af mindst fire års varighed.
- Institutionen skal kunne dokumentere et 4-årigt terapeutisk uddannelsesforløb indeholdende mindst 880 timer, fordelt over uddannelses-forløbet (både i undervisnings-forløbet og sideløbende):
– 150 timers praktisk erfaring
– 150 timers egenterapi
– 150 timers supervision
– 430 timers teori.
(Timesatserne er højere, end hvad RAB-godkendelse kræver, og bør kunne give fritagelse for moms på udført psykoterapi.)
Du har måske hørt tale om, at din uddannelse skal være godkendt og anerkendt?
Hertil spørger vi for, at vi kan besvare dette spørgsmål: Godkendt og anerkendt af hvem?
Læs mere om, hvorvidt psykoterapeutiske uddannelser er statsligt godkendt her.
Forskellen på de forskellige psykoterapeutforeninger er oftest holdningen til vores branche, og hvilke mål vi finder vigtige at arbejde hen mod. Meget af vores arbejde i FaDP er fokuseret på, at vi ønsker at gøre denne branche gennemsigtig og forståelig også for klienter, fremtidige studerende og nyuddannede psykoterapeuter.
En håndgribelig forskel er, at vi også tilbyder studerende at kunne komme med i vores forening, så de allerede der kan starte den branchemæssige udvikling som professionel samt få støtte og hjælp gennem studiet.
Tjek FaDP’s uddannelsessteder ud her