Foreningen af Danske Psykoterapeuter er medlem af EAP:= European Association of Psychotherapy

European Association of Psychotherapy (EAP) blev grundlagt i 1991 som en organisation, der skal støtte og fremme psykoterapi i Europa. Det er flagskibet for professionen psykoterapi og forener 120.000 psykoterapeuter og 128 psykoterapiorganisationer fra 41 europæiske lande.

Baseret på “Strasbourg-erklæringen om psykoterapi fra 1990” repræsenterer og VEDHOLDER EAP DE HØJESTE PROFESSIONELLE STANDARDER for fri og uafhængig udøvelse af psykoterapi og opretholder strenge standarder for kompetence og professionalisme.

Hvorfor EAP?

EAP er forpligtet til et højt kompetenceniveau og uddannelsesstandarder inden for psykoterapi. Organisationer og enkeltpersoner, der opfylder kriterierne, kan have fordel af at tilmelde sig EAP.

EAP bestræber sig på at påvirke udviklingen og reguleringen af ​​psykoterapistandarder i europæiske lande og Den Europæiske Union og at stille information og dokumentation til rådighed for politiske organisationer og regeringsafdelinger.

Hvad betyder EAP for dig som medlem hos FaDP

  • EAP arbejder for at få psykoterapi endnu mere anerkendt i EU på samme måde som FaDP ønsker anerkendelse i Danmark. Medlemskabet af EAP giver FaDP mulighed for at følge anerkendelsen og arbejdet for psykoterapien i resten af EU og inspiration til hvordan andre europæiske lande søger indflydelse  for anerkendelse.
  • EAP sætter standarder og udvikler kvaliteten for hele branchen i EU. FaDP lader sig hele tiden inspirerer af disse standarder til at udvikle de nationale standarder for uddannelserne og proffesionen i FaDP