Om FaDP

Foreningen af Danske Psykoterapeuter (FaDP) blev dannet i foråret 2014 for at skabe et vidtfavnende og nytænkende fællesskab, der kan løfte den psykoterapeutiske branche.

Vi lægger vægt på både de uddannelsesmæssige kompetencer og mennesket, som i sidste ende er det, der gør en forskel for, hvordan vi møder mennesker i vores arbejde som psykoterapeuter.

Vi ønsker at bygge bro mellem vores branche og det etablerede social- og sundhedssystem. Dette mener vi blandt andet skal ske gennem en imødekommende, åben og ærlig dialog, og ved at branchen bliver mere gennemsigtig.

Vores arbejde går ud på at skabe et bredt samarbejde med relevante instanser, hvilket i sidste ende kommer os alle til gavn. Derudover er det vores mål at gøre branchen synlig og gennemskuelig for os, der er i branchen, men i høj grad også for samfundet generelt.

9

ÅRS ERFARING I FORENINGEN

870

ÅRS KOLLEKTIV ERFARING

120

ÅRS GAMMEL BRANCHE

3900

ÅRS SAMLET MEDLEMS ERFARING

Foreningens formål:

  • At sikre en faglig og kvalitetsbærende fremtid for uddannede psykoterapeuter og psykoterapeutiske uddannelser i Danmark.
  • At sikre dansk lovgivning og gennemsigtighed i kvaliteten af psykoterapeutiske uddannelser i Danmark.
  • At danne bro til det etablerede social- og sundhedssystem.
  • At skabe etik i udførelse af psykoterapi.
  • At sikre borgerne, at den psykoterapi, som de modtager, er tidssvarende, og at den enkle psykoterapeut er under løbende supervision og optimering.
  • At skabe et forum for psykoterapeuter og uddannelsessteder, der løbende udvikler psykoterapeutisk pensum og interne evaluerings modeller.
  • At skabe lighed og fællesskab for den samlede psykoterapeutiske branche.

Om foreningsarbejdet

DET KAN SAMMENLIGNES MED EN LEDER UDDANNELSE

Forenings arbejde I de snart 4 år jeg har siddet i bestyrelse og som formand for politisk udvalgt, så har det været en læringsrejse uden lige. Jeg har haft ledelserfaring fra mit 20. År og i 25 år har har arbejdet professionelt med ledelse, ledere, ledelsesrådgivning og i uddannelser og workshops. Men det er som om at foreningsarbejde høre til en anden verden, og normale regler ophører. Og måske netop fordi det er frivilligt drevet, så er det nødvendigt at have alle med og alke skal høres, og alligevel en stærk vilje til at få tingene gennemført. Det er hårdt, det er svært og kun når jeg kigger bagud, syntes jeg at se hvor meget vi har skabt og hvor meget nytteværdi vi har tilført vores branche.
Mads Vang Christensen

Arbejdet i et udvalg

GLÆDER MIG ALTID TIL MØDERNE

At være psykoterapeut er et ensomt erhverv. Men det at være aktiv i en forening, gør en verden til forskel. Det er næsten ligesom at blive en fuldgyldigt medlem at en rockerklub. Dog med de eneste ligheder som er frihed og broderskab, og med flere søstre end brødre. Og i denne klub, så lever vi og ånder for at gøre gavn og forskel for mennesker, og jo vi går langt for at kunne yde den bedste support til den som banker på vores dør. Det at være med i denne klub/ forening betyder at jeg er alene, men driver værket sammen med andre og for andre. Så det hele får en større dimension, der er nogle flere skjulte kræfter omkring bordet. Større mening i et større fællesskab.
Mads Vang Christensen