Covid19 Meddelelse til FaDP medlemmerne

Kære medlemmer.

FaDP følger Covid19 situationen med alvorligt.

Vi ved alle er berørte af situationen i forskellige aspekter af livet.

Vi har, som regeringen og Sundhedsstyrelsen et stort ønske om at bringe smittekurven nedad og vi ønsker at bidrage til de, der har behov, må få den nødvendige hjælp.

Vi ønsker at vores sundhedspersonale og beredsskab, der til hverdag knokler og i endnu højere grad lige nu, fortjener vores fulde opbagning. Vi må hver i sær gøre vores.

Samtidig ved vi godt, at de fleste af FaDPs medlemmer har en selvstændig virksomhed, der også må have fokus, i forhold til de konsekvenser som Coronanedlukningen kan have. Dette tager vi også alvorligt, og vi er alle i samme båd.

FaDP vælger at melde sig under fanen til tjenestevillighed. Vi kan se mange gode tiltage i foreninger der opstår og andre der allerede er i dialog med regeringen i forhold til at tale de selvstændiges sag. Feks har foreningen dansk soloselvstændiggør fået over 32.000 medlemmer i deres Facebook gruppe på bare 3 dage. De har nu startet en forening https://danskesoloselvstaendige.dk/.

Vi går derfor ikke til borgen lige nu, vore politiker har allerede har modtaget mange gode forslag, der kan tale til fordel for vores branche. Samtidig tænker vi vore politikere har rigeligt på deres arbejdslister.

FaDP ønsker, at vi netop nu viser vores branches styrke og spidskompetence, nemlig at hjælpe folks nervesystemer til mere af ro. Et øre der kan lytte. Sammen er vi stærke og vi kan vise denne branches styrke ved, at vise at vi har taget vores egen medicin. Som psykoterapeuter har vi alle gennemgået den fænomenologiske undervisningsform hvor vi har gennemgået egenterapi og afprøvet redskaber og færdighedstræninger. Det er nu vi kan bruge vores egen stoiske ro. Stå i os selv og gøre brug af egne redskaber for herigennem at tilbyde vores tjenestevillighed til et samfund hvis borgere er i uvante situationer, der kræver nytænkning, i mange af de daglige normale rytmer.

Mange borgere med skrøbelige nervesystemer kan også opleve at deres kæmp, flygt og frys system måske rører lidt på sig, når nyheder og ændringer samt uforudsigelighed præger hverdagen. Det er vores overlevelsessystem der berøres og derved kan påvirke vores hånderingsevne..

Rent praktisk vil vi vise vores styrke ved at:

  • Udvise ro og ressourcer når vi udtaler os digitalt eller overfor vores nærmeste, samt indadtil, samt til vores klienter selvfølgelig.
  • Tilbyde samfundet vores kerneydelse og blive endnu tydeligere som branche og branchens nødvendighed og berettigelse i samfundet.

Et praktisk perspektiv til jer der har virksomheder at tænke på:

Tænk kreativt. Hvordan kan du og din virksomhed stille sig til rådighed med netop dine kompetencer? Hvad har samfundet brug for som netop du kan og evner lige nu. Kan du sadle om for en stund og tilbyde dine klienter telefonisk terapi. Et øre der kan lytte er også meget kærkomment i denne tid. Kan du arrangere zoom samtaler, enkelt terapier eller gruppe zoom?. Kan du undervise dine grupper eller kurser via digitale platforme som Google Meet, Skype professionel eller også zoom, som også kan optage sessionen og du kan lægge det op som webinar moduler på en digital platform som F.eks. Google Drev, Dropboks eller WE transfer eller Simplero.com.

 

Her er en række links til hjælpende kompetente mennesker med kompetencer til at hjælpe virksomheder i nød. Disse virksomheder tilbyder gratis vejledning og hjælp til det praktiske omkring konsekvenserne af at have en tom ordrebog i denne og kommende tid.

 

https://earlywarning.dk/

https://ehhs.dk/

https://www.mindjuice.com/Viden

Stiller sig til rådighed med over 100 coaches

 

Samtidig til dig, der har lyst at bidrage med ro til menneskers nervesystem hvor vores faggruppe netop kan træde endnu mere i karakter og vise denne tjenestevillighed i samfundet hvis borgere har brug for os lige nu. Helt konkret opretter vi en telefon Linje, hvor både interne FaDP medlemmer der måtte have brug for et øre, men også andre borgere i samfundet med skut behov, kan ringe ind og modtage gratis terapi.

Dem der har lyst at være med til sammen at løfte i flok, kan deltage i et zoom-møde onsdag d. 18/3 2020 kl. 12.00. Du deltager ved at trykke på dette link https://zoom.us/j/7357035567 På mødet kan du melde dig ind under fanerne og få specifik briefing om hvordan vi gør dette. Der skal laves telefonvagtplaner og fordeles og så er vi klar til samfundstjeneste.

 

Vi håber at se mange af jer der har overskud til denne begivenhed.

 

FaDP ønsker alle det bedste forløb i denne tid. Pas på jer selv og hinanden.

Sammen er vi stærke!

Kirsa Dechlis

Formand – Foreningen af Danske Psykoterapeuter

Skriv et svar