Mænd med fødselsdepression kan støttes gennem psykoterapi

Af Anette Wiklund –
I disse tider er der fokus på mænd med fødsels-depressioner. En ny Megafon-måling, som Mødrehjælpen har fået lavet, viser nemlig at problemet er større end mange regnede med.

Undersøgelsen omfatter 505 mænd, som er blevet spurgt, om de har været negativt psykisk påvirket efter fødslen af deres barn – om de har haft en såkaldt efterfødsels-reaktion.
25 % (128 ) af de adspurgte mænd svarede ja til dette.

Samtidig viste undersøgelsen af det kun var godt halvdelen (44%), der havde søgt eller taget imod hjælp eller støtte i forhold til denne fødselsdepression.

I denne forbindelse vil det være oplagt, at opfordre de mænd, der ikke søgte hjælp eller rådgivning om evt. at benytte sig af psykoterapi. Vi ved, at psykologernes ventelister er lange, så hvorfor ikke bare komme hurtigt igang med at få den støtte, der skal til, for at du som far kan magte dine livsvilkår?

Hermed er opfordringen også givet videre til jer, der kender en, der har disse udfordringer. Samtidig opfordres psykoteraputer om også at være opmærksom på denne del af mandlivet, hvis du i din konsultation møder disse nybagte fædre. Det er nemlig ikke sikkert at manden selv nævner dette, da det for nogle kan være et tabubelagt emne.

Læs artikel fra TV2 her

 

Skriv et svar